بنات x بنات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بنات x بنات

لو بتدوروا على صحبة و لمة و كلام من القلب و محتارينتروحوا فين، انضموا لينا هتلقونا ايادى بالخير ممدودة، ووكلنا بناديكم يلا تعالوا مع احلى صحبة دنيا ودين!................بنات x بنات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
soma
Admin
soma


عدد المساهمات : 318
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
العمر : 33

طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط    طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط  I_icon_minitimeالإثنين 30 مايو 2011, 5:19 pm

طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط
الصعوبه كلها فى القمع
المكونات
لكل مقياس دقيق
نصف مقياس نشا
اى
كيلو دقيق يضاف اليه نصف كيلو نشا + ملعقه كبيرة خميرة
ويتم عمل مستحلب مثل الكريمه السائله او الطحينه ( لاهو سائل ولا هو عجينه ) باضافه الماء
ويترك المخلوط ليتخمر لمدة ساعتين على الاقل
ثم يضع المخلوط فى القمع ممكن فى كيس الحلوانى بس خلى الفتحة صغيرة وممن بعبوة صابون غسل الاطباق بعد غسلها جيدا طبعا وتشكلى المشبك عند قليه فى الزيت المغلى
وفور النضج
يغمر فى شراب العسل مع مراعاة ان يكون القطر ثقيل جدا ويضاف له ماء الورد وملعقة سمنه "نص كوب ماء لكل كوب ونص سكر وملعقة فانيليا وماء ورد وملعقة سمنه
يمكن اضافه الوان متعددة للخليط قبل القلى
بس المشبك الاصلى مفيهوش الوان
ودى طريقة القلقاس بالسلق كل كيلو قلقاس حزمة سلق وحزمة كسبرة وقليل من التوم المفروم
سلق اللحم او البط يفضل دائما شوربة دسمة
تقشير القلقاس أقوم بمسحه بفوطة ناشفة افضل من غسله او غسله غسلة خفيفة ثم اضافته للشوربة مع اللحم ونتركه حتى ينضج
بقطيف الكسبرة والسلق ونخرطهم ثم نضع السمن فى طاسة وعليها الخضرة والثوم و نظل نقلب حتى نسمع صوت خشخشة يعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما وقل حجمها جدا ولا تحترق ثم نقوم بدقها فى الهاون ( طحنها جيدا ) ثم نضيفها على القلقاس قبل أن رفعه من على النار و ونتركه يغلى غلوة ونرفعه من على النار وبالهناء


المكرونة باللبن "طبق حلو" من الوجه البحرى
مكرونه اقلام التى تستخدم فى طاجن المكرونة بالبشامل بتتسلق مع لبن وسكر وسمن لغاية ماتسيح ومعالم المكرونه تنتهى وتبقى وبعدين تتحط فى صينيه وطبعا فيها مكسرات وزبيب وبعدين يتحط على وش الصينيه سمن ..وتدخل الفرن..........
ودلوقتى معاد اكلتى المفضلة


طريقة ورقة اللحم
اولا هاتى اللحم يفضل لحم ضانى او سمانة اللحم
وتبليها بالملح والفلفل الاسمر الخشن "المدقوق " مش المطحون البودرة وبعدين هاتى ورقة فويل وحطيها فيها وهاتى بصل كتيييييييير وقطعيه قطع كبيرة يفضل جوليان وحمريه على النار الى ان يصفر فقط
وحطيه على اللحمة ولو كنتى جبتى سمانة افتحيها واحشيها بالبصل واقفليها وبعدين اقفلى الفويل كويس عليها ودخليها الفرن وممكن تبشرى عليها بطاطس

البسيسه
اضربى فى الخلاط 4 بيضات مع 2 كيس فانيليا وكوب ونص سكر ثم اضيفى نص كوب سمنه وربع كوب زيت وبعدين 2 كو زبادى ونستمر فى الخفق ينخل 2 كوب دقيق ووب دقيق ذره وباكو بيكينغ باودر و ربع ملعقه صغيره بيكربونات الصودا ويضافوا للخليط ثم يصبوا ى صينيه او اثنينحسب حجم الصينيه المهم يك...

· البروفيترول المقادير:
كوب وربع ماء
كوب طحين
نصف كوب زبد
ملعقتان ونصف فانيليا
3 بيضات
قليل من السكر
ربع ملعقه ملح
_________
للتزيين :
صلصه شوكولاته او كاستر
____________
الطريقه:
اغلى الماء والسكر والزبد فى قدر ثم ارفعيه على النار
انخلى الطحين واضيفيه للقدر وحركى المقادير بالملعقه
اعيديها على النار الهادئه ثم اضيفى الفانيليا والملح وحركى المقادير
ارفعيها من على النار واتركيها حتى تبرد تماما
اخلطى البيض مع ما تبقى من الفانيليا وضعيه فى القدر
حركى المقالدير وضعيها فى كيس للتزيين
صبيها فى صينيه الفرن على شكل دوائر
ضعيها فى فرن درجه حرارته 220 لمده 25 دقيقه
افتحى ثقبا فى كل قطعه ثم ضعى خلطه التزيين بواسطه كيس التزيين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://senderella.ahlamontada.net
 
طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة العناية بجسم العروس ، افضل طريقة لتعطير و تنظيف جسم العروس قبل الزواج
» طريقة عمل خاتم
» طريقة عمل البصارة
» طريقة عمل الكنالونى..............لذيييذ
» طريقة عمل كيكة الشوكولاته

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بنات x بنات :: مطبخك........... :: حلويات-
انتقل الى: